Connecteu-vos amb nosaltres

Notícies

Entrevista: John Everson and the Art of Sex, Guts, Ke $ ha, and the Horror Writing Business

publicat

on

“Quan es va unir al capità, ella es va estremir i el desorden vermell brillant que havia estat el seu ventre es va obrir més. Massa ample.

El novell es va allunyar, el barranc s’aixecava a mesura que sortia l’interior de la dona ”.- a partir de el 13th de John Everson.

el 13th va ser la meva introducció a John Everson. Recordo haver rebut la butxaca per correu electrònic com a part del Leisure Horror Book Club. Com molts dels autors, John era nou i, com la majoria dels títols d’Oci de l’època, John era fotut de bo. El vaig iniciar a l'instant amb Brian Keene i Richard Laymon. Quan ho vaig aconseguir Sirena una mica més tard, sabia que havia trobat un altre autor de terror que era fantàstic en ficar-se amb totes les meves emocions al llarg d’una sola novel·la.

johneverson-horrorbles2

Ara, amb la línia de terror de Samhain, John continua interpretant les arts fosques sobre tots els nervis tendres de les nostres ments i cossos. Però després d’haver aprofundit en el seu món una mica més, he descobert que és molt més que un gran escriptor. Ara, també ho faràs tu.

Comencem pel principi. Quan va començar a escriure, sempre va ser terror i qui van ser els primers autors que van encendre el foc per a vosaltres?

La primera història que recordo escriure va ser quan probablement tenia uns 4 anysth grau. Tot el que puc recordar és que tenia alguna relació amb la d'Isaac Asimov Fundació sèries ... així que suposo que vaig començar escrivint Sci-Fi Fan Fiction! En créixer, era l’edat d’or de SF que vaig llegir, juntament amb alguna que altra història de fantasmes i el conte d’Edgar Allan Poe ... així que els primers contes que vaig escriure a l’escola primària i a l’institut van ser ciència ficció. Asimov, Arthur C. Clarke, Clifford D. Simak, Hal Clement, Robert Heinlein, JT McIntosh ... van ser les meves primeres influències. Van explicar històries que em mantenien absolutament captivat ... i em van donar ganes d’explicar històries per fer el mateix als altres lectors. Richard Matheson és probablement l’escriptor de SF que realment em va mostrar el camí, perquè era el pont entre les històries de SF i el terror. Tots els contes que he tingut mai semblen tenir-hi una mica de macabre gir ... i la seva capacitat per fer-ho - i creuar gèneres - va ser increïble.

Vaig escriure algunes històries i poesia a l’institut i més a la universitat, però no va ser fins als 20 anys que vaig presentar res. Era el 1993 i feia uns quants anys que no escrivia cap ficció. Només per diversió, estava preparant un llibre d’alumnes d’algunes de les meves històries universitàries, ja que la meva feina era publicar per ordinador i, en fer-ho, em vaig adonar que alguns dels vells contes no eren massa dolents. Els vaig enviar a un parell de revistes i després vaig escriure un parell de peces noves. Un cop va aparèixer la meva primera història, a principis de 1994, vaig continuar escrivint i enviant i mai vaig mirar enrere. Així que aquest any ha marcat els meus 20thaniversari com a autor de ficció publicat.

Leisure Club Horror Club és on et vaig descobrir. Recordo haver llegit El 13th i estar a terra. Va ser només una gran història. Ho vaig seguir amb Sirena. Un altre gran. Parla’m d’aquells dies de Dorchester. Com vas connectar amb Don?

La primera vegada que vaig conèixer a Don D'Auria va ser a la World Horror Convention 2000 a Denver. Vaig estar allà promocionant la meva primera col·lecció de ficció curta, Gàbia d’ossos i altres obsessions mortals, que sortia més tard aquell mateix any de Delirium Books. Acabava d 'acabar un primer esborrany de Pacte, Anomenat El penya-segat, en aquell moment, i el va descriure a Don en una de les sessions de presentació que realitzen perquè els autors es reunissin amb editors en aquestes convencions. Va dir que seguís endavant i li enviés el manuscrit, i ho vaig fer, però després no vaig tornar a sentir res ... així que li vaig presentar la mateixa novel·la a World Horror Con 2001. I de nou a World Horror 2002 ... Probablement hi havia aquella vegada que finalment vaig rebre l'avís de rebuig formal. Recordo que van trigar un parell d’anys. Però, en aquell moment, semblava que qualsevol persona horroritzada (fora de King, Barker i Rice) tenia un llibre amb Leisure, així que estava decidit a "entrar". A World Horror Con 2003, vaig començar una seqüela - sacrifici. Així que li vaig presentar tant les novel·les com algunes idees més. Va dir coses molt solidàries ... però no va comprar els llibres. Desesperat, vaig renunciar als meus somnis de mercat massiu i vaig contractar i publicar ambdues novel·les en edicions limitades de tapa dura amb la premsa petita - Delirium Books - el 2004 i el 2007. Però encara vaig llançar aquests llibres i altres idees a Don a cada World Horror Con -. 2004, 2005, 2006 .... finalment el 2007, després Pacte havia guanyat el premi Bram Stoker per una primera novel·la de la versió de Delirium i sacrifici també havia sortit amb tapa dura, li vaig llançar una vegada més i em va dir: “Vull tenir-vos a l’empremta, només es tracta d’una ranura. Podria tenir alguna cosa ... aviat ". Vaig pensar que només estava sent amable amb un noi estúpidament persistent, però, literalment, 24 hores després, va venir a mi durant la signatura de Mass Autograph, on tots els autors seuen a una sala i signen llibres per als assistents a la convenció i em va dir: parlar amb vostè?" Vaig sortir de la meva taula i em va oferir un allotjament de dos llibres en un passadís per a revestiment d'abric a la World Horror Convention 2007 de Toronto. No puc dir-vos quina il·lusió em va emocionar durant les pròximes 48 hores d’aquella estafa !!!

Poc després de signar amb Leisure, vaig estar a Nova York per negocis de feina diària i vaig tenir l'oportunitat d'aturar-me a les oficines de Leisure per saludar a Don ... i després vaig veure per què havia trigat tant a rebre una carta de rebuig anys abans . La paret d'un costat del seu despatx estava apilada des de la finestra fins a la porta d'entrada de quatre peus d'alçada amb enviaments de manuscrits. Parlem de perdre’s a la pila de fang! No puc imaginar el nombre d’aspirants autors que li van enviar llibres als anys 90 i 2000. Immensa competència.

Un cop Pacte va sortir, Don em va comprar tres llibres més per a Lleure després.El 13th va ser la primera novel·la original que vaig fer per a Lleure (publicada el 2009), seguida deSirena   L’home carbassa. Tan bon punt Don va aterrar a Samhain després que va explotar Leisure, li vaig oferir NitOn i ho va acceptar. La ironia allà era ... la meva idea original NitOn es va esbossar més d’una dècada abans, mentre encara estava acabant Pacte. Tan Pacte em va llançar a Oci i NitOn, un llibre eclosionat en el mateix període, em va llançar amb Samhain. I els dos "inicis" van ser finalistes del premi Bram Stoker.

Això és tan rad! Tan, Covenant va guanyar el Stoker al millor 1st novel·la, però abans d’això feies una ficció breu. La ficció curta és on vau començar, encara ho feu de manera regular i quines preferiu: curtmetratges, novel·les o novel·les?

La ficció curta és el que vaig fer gairebé exclusivament durant els meus primers deu anys d’escriptura. Encara escric relats curts, no amb tanta freqüència, ja que em dedico a les novel·les. Però sempre he sentit que, en molts aspectes, l'horror és millor que la forma curta: les històries de Poe sempre eren l'epítome dels contes de terror perfectes per a mi ... i mai no va escriure una novel·la.

Pel que fa a mi ... en realitat no he escrit mai cap novel·la. He escrit més de 100 històries curtes i algunes novel·les (històries curtes llargues). I ara vuit novel·les. Però l'única vegada que vaig intentar escriure una novel·la de terror ... es va convertir en una novel·la curta ... L'arbre de família, la meva última. Encara m’encanta escriure ficcions curtes, però és un enfocament diferent al de les novel·les. Així que ara que ja m’he acostumat a escriure “molt de temps” ... em costa més entrar i sortir ràpidament per escriure ficcions curtes. Quan vaig començar a escriure fa 20 anys, la majoria de les meves peces curtes eren de 2,000 a 3,000 paraules. Ara sembla que no puc escriure una història curta que tingui menys de 6,000 paraules. Les novel·les t’entrenen a descriure més les coses, a crear més personatges. No teniu temps per a això en una peça curta.

PACTE

Pacteguanya. Va ser intimidatori per a tu? O simplement vau acceptar amb un somriure i tornar a la feina?

Va ser una bogeria. Vaig anar a la cerimònia de lliurament de premis quan la meva dona tenia tres setmanes de la data de lliurament amb el nostre fill; li vam preguntar al metge si creia que era prou segur per anar-hi i em va dir que sí ... però, i si passés a treballar aviat i Estava hores fora? Sabia que no guanyaria ... però volia ser-hi, aprofitar al màxim la nominació coneixent-hi gent. I després jo won!?! No estava tan preparat per guanyar ... ni tan sols havia dut una jaqueta de vestit, només una camisa i una corbata a la cerimònia. Va ser una nit increïble i un cap de setmana increïble ... i després sí ... vaig anar a casa i em vaig preguntar, bé, com puc superar que? Hi va haver pressió. Però finalment ... només fas el que fas i esperes que sigui bo. Amb els anys, he acabat un parell de llibres i he pensat en mi mateix: “Està bé, és tan bo com ho aconseguirà. Això és el millor possible ”. Sents que només hauries d’aturar-te ... però després escrius una altra cosa amb la qual et sentis orgullós i penses el mateix.

john-13

Les vostres històries definitivament entren de bon grat al territori eròtic. Es tracta d’un cas de la història que us porta, o passa alguna cosa divertida quan us asseieu a escriure?   

No sé per què el sexe i l’horror sempre han estat un equip per a mi ... però sembla que simplement van junts. La majoria de les idees d’històries que se m’acudeixen tenen un element eròtic que, almenys per a mi, em sembla integral a la trama. Infern, dins NitOn, no hi hauria cap història sense ella: la història tracta d’una parella atreta per un club sexual subterrani que és molt més que la casa de Kink que sembla estar a la superfície. I Sirenatracta amb claredat de la temptació del sexe prohibit: què fa una sirena més que conduir els homes a la mort amb cançó i atractiu sensual? Però hi ha històries que també tenen molt poc element sexual. L’home carbassa pràcticament no té cap mena de sexe. La història no ho requeria, de manera que no hi és.

Hi ha algun monstre que deixeu als altres o esteu disposat a escriure sobre algun d'ells? A més, quina és una història que voleu escriure però que encara no heu escrit?

Hi ha moltes novel·les de terror escrites sobre assassins en sèrie i artistes de la tortura, caníbals i similars. Persones empresonades per alguna sàdica i intenta fugir. Aquest tipus d’horror no és la meva àrea d’interès. Sempre he dit que, si volia llegir sobre éssers humans malvats, puc recollir el diari. Jo? M’agrada llegir sobre dimonis i criatures alienes que trenquen les portes del nostre món. Coses que s’estenen més enllà de la nostra realitat actual. Això és el que m’agrada llegir ... i així escriure.

Tinc algunes idees de contes que m'agradaria escriure; la majoria tenen un element demoníac. Sempre m’ha atret la intersecció de dimonis amorals i humans poc ètics que s’alien i causen estralls ... L’última novel·la en què he començat a treballar és una seqüela de Pacte   sacrifici. Hi he començat un parell de vegades ... aquest any, espero seguir per fi tot el camí!

Estàs escrivint a temps complet? I quin és el vostre horari d’escriptura / rutina (si en teniu)?

My millor any escrivint ficció va aportar menys d’una cinquena part del que faig a la meva feina diària. Així que no ... Jo no escric ficció a temps complet i mai he escrit (tret que tingueu en compte els anys que vaig ser periodista de diaris. Però això no era escriure ficció). Sincerament, no preveig escriure ficció a temps complet. Simplement no figura a les targetes del 95% dels escriptors, tret que tinguin un cònjuge que pugui contractar l’assegurança mèdica i garantir un ingrés regular que pagui la hipoteca. Però està bé. Això vol dir que sóc lliure d’escriure el que vull quan vulgui, ja que no m’he d’alimentar amb això. No hi ha pressió per escriure allò que SÉ que vendrà i pagarà les factures, en comparació amb el que em ve de gust escriure. M’AGRADARIA tenir més temps per dedicar a les meves novel·les? Segur. Però m’agrada saber que segur que podré pagar la hipoteca el mes vinent molt més.

Quant al meu horari? Sincerament, canvia amb cada llibre. Hi ha llibres que s’han fet aixecant-se una hora abans cada dia abans de treballar durant tres o sis mesos (Sirena). I hi ha llibres en els quals confiava en fer sessions de marató una nit a la setmana després de la feina del dia durant uns mesos en un pub preferit (L’home de la carbassa, NightWhere). La majoria han estat una combinació d’aquests mètodes. Acostumo a ser un escriptor “binge”. Escriuré com un boig durant uns quants dies o setmanes seguides i després no escriuré gens durant setmanes. Depèn del que aporti la vida en aquell moment.

Amb tres nens a casa, ho entenc totalment! A l’hora de seure i posar-se a treballar, normalment és un complot o un seient del pantaló?

M’agrada entretenir-me, així que, quan escric, m’explico històries. El que significa ... seient dels pantalons. Tot i que he esbossat la majoria dels meus llibres (una necessitat de vendre’ls abans que s’hagin escrit realment), he tingut la diversió volant a cegues i l’he acabat inventant a mesura que anava avançant (sacrifici   L'arbre de família). I fins i tot amb esquemes, hi ha moltes coses que passen en una novel·la que no teníeu ni idea que passaria fins al moment en què l’escriviu. Tota la trama paral·lela de Sirena després de la presó de Ligeia 100 anys abans del fil conductor de la novel·la? Això no figurava en l’esquema que va vendre el llibre a Leisure. I alguns lectors han dit que aquest és el millor element de la història.

Així que vau mantenir el contacte amb Don quan va aconseguir el concert a Samhain? Vaig estar molt content de veure que Ronald Malfi (entre d’altres) hi era per posar en marxa la nova línia. Com a fan, també esperava veure-hi. I llavors vas aparèixer! Com us ha anat aquesta transferència?

Havia quedat en contacte amb Don després que va deixar Leisure, i em va fer saber tan aviat com va aterrar. Estàvem parlant del que podria ser el meu primer llibre per Samhain gairebé immediatament després! No obstant això, ja que en realitat no ho havia fet escrit el llibre, però, hi va haver gairebé un any de novel·les Samhain que van sortir per davant de les meves, perquè va comprar moltes novel·les completades al mateix temps que va contractar el meu esquema per NitOn.

ARBRE FAM

L’arbre genealògic ja ha sortit! Sé que hi ha una cançó del mateix nom de Megadeth ... Què fem per a aquesta nova novel·la?

No sóc gaire afable, de manera que no ho sabia.

Ulls violetes, el meu seguiment a NitOn, centrat molt més en les aranyes que en el sexe. Després de les boges ressenyes de "50 ombres amb Hellraiser" NitOn, Vaig anar cap a l'altra direcció Ulls violetes. Sinó L'arbre de família és un retorn a l’horror amb molts tons eròtics. Segueix un solitari, Scott Belvedere, que hereta una antiga fonda a Appalachia. Quan va a comprovar-ho i decidir si el ven o el conserva, aviat es troba com a objecte d’afecte sexual obsessiu de la filla de l’hostaler, així com d’una parella d’altres “amics” de la fonda. No és un mal concert ... però per què? I les històries dels poders curatius de la saba de l’arbre que la fonda es construeix literalment són certes? Scott troba que de vegades és millor deixar les arrels de la seva família ... enterrades.

M'encanten les històries de terror embolicades en hotels, fondes i esmorzars. Sona increïble! No puc esperar.

Canviant una mica d’engranatges creatius ... He estat al vostre lloc diverses vegades, però normalment només miro la informació del llibre. Fa poc que vaig notar les seccions d’art i música! Són passions primerenques per a tu? Va ser primer l'art, la música o l'escriptura i en què vau sentir que teniu més talent?

La música sempre ha estat el meu primer amor. Jo tocava l’orgue als cinc anys i escrivia cançons tot el temps a l’escola primària. No hi ha experiència al món més satisfactòria que escriure i gravar una cançó. No m’equivoqueu: m’encanta escriure ficció. Però una bona cançó? Puc posar-lo a l’estèreo i reproduir-lo una i altra vegada i gaudir tant de la cançó com de la sensació d’acompliment d’haver-la creat. No tinc ganes de llegir les meves històries una vegada i una altra! Però, en última instància, la música és per als joves i itinerant. Crec que tenia talent i que podria haver anat a algun lloc ... però només si estigués disposat a cobrar tota la resta go per això. I no estava disposat. Tot i això, he de ser creatiu, ja sigui escrivint música, escrivint històries o creant art digital per a llibres. Vaig pensar que podia continuar la meva carrera com a escriptor molt després que acabés qualsevol carrera de "banda pop" ... així que en això em vaig quedar i em vaig centrar. Realment no ho pots fer tot ... tant com volia!

Sé exactament a què vols dir. Fa anys que toco en grups originals i sempre he estat el principal compositor. Personalment, he escrit centenars de cançons horribles, però quan arribo a aquesta "bona", fa que tots els flubs valguin la pena. Però és gairebé impossible comprometre’s tant amb l’escriptura com amb la música i, com heu dit, és un joc per a joves.

Feu gires de llibres amb cada llançament? Com és normalment per a tu? Etiquetes juntament amb un altre autor (i si és així, ens pots donar bones històries?)

Des d’on estic, les visites guiades per llibres són un luxe del passat. Abans feia gires de llibres per tot el centre oest quan es van publicar les meves novel·les d’oci. Programaria un parell de dotzenes de fitxatges i copejaria tots els Borders i Barnes & Noble que pogués a Chicagoland, Indianapolis, Cincinnati, Louisville, St. Louis ... i allà on em portés la feina diària (he arribat a fer signatures de llibres a Dallas, San Diego, San Francisco, Los Angels, Santa Fe, Albuquerque i molt més gràcies als viatges de dia!). Vaig estar uns quants anys en molts sacs de puces per signar llibres pel Midwest.

Però, per a un autor de la llista mitjana, els fitxatges de llibres són molt més que atraure el trànsit a peu existent d’una botiga per comprar els llibres que hi ha a la botiga, i després fer que una legió de fans es presentin específicament per veure’t. Per tant, el requisit previ és que les botigues portin els vostres llibres tant abans com després d’aparèixer. Amb la mort de la cadena Borders, ara no hi ha cap cadena de botigues que tingui una secció de terror. Barnes & Noble amb prou feines guarda cap novel·la de terror. Per tant, si voleu signar un llibre, serà a una botiga que probablement no porti les vostres novel·les. Per a mi això no val la pena. Perquè la realitat és que si la botiga encara no dedica espai als prestatges als vostres llibres, tan bon punt hagi acabat el concert de signatura de llibres? Tornaran tots els vostres llibres a l'editor i no en conservaran cap a la botiga. Aquesta és la freda veritat de la gestió d’inventaris de llibreries. Antigament, podia anar a una botiga de fronteres, vendre 20 llibres en una signatura i deixar-ne 20 a la botiga amb adhesius "autògrafs" a les portades ... i aquests llibres es mostrarien i es vendrien després que marxés. I després la botiga en demanaria més. Que val la pena fer-ho, perquè heu creat un historial de vendes gràcies a la vostra aparença. Ara? Venc més llibres a través d’Amazon i a convencions que a la cadena Barnes & Noble, perquè no mantindran la majoria de llibres de terror disponibles a les seves botigues. Llavors ... quin sentit té fer fitxatges allà? No hi ha cap "cua" després de l'esdeveniment.

Normalment faig un parell de trets ràpids, així que aquí teniu:

Darrera novel·la que has llegit?

Fan Club de Satanàs de Mark Kirkbride. Em va demanar que ho fes i em va encantar! Abans que? Cinquanta Shades of Grey. I saps què? M’ha agradat molt. Un refrescant canvi lleuger després de tot l’horror que solia llegir.

La teva cançó de plaer culpable?

Ke $ ha. "Gold Trans Am". O realment qualsevol cosa seva. I saps què? No em sento culpable en absolut.

[youtube id = "B2-sU-Hbda8" align = "center"]

Cap vergonya en l'amor de Ke $ ha. Estic allà mateix amb tu.

Pel·lícula preferida sense terror?

Hi ha pel·lícules que no són de terror? Ha! Hi ha moltes respostes a aquesta pregunta perquè hi ha molts gèneres ... i m'encanta el cinema. Coses que m'han quedat? Comèdies ridícules com Johnny Dangerously   Better Off Dead. Com a dramatismes per sentir-se bé Magnòlies d'acer   Tomàquets verds fregits. O És una vida meravellosa - que he vist gairebé cada Nadal durant 40 anys. Geni de la ciència ficció com Bladerunner, Planeta prohibit, Brasil, Star Trek IV, Terminator   Star Wars. Enumero Estranger com la meva pel·lícula preferida de tots els temps, però sempre he sentit que esbiaixa més el terror que la ciència ficció. Què hi ha de els increïbles? O Monsters, inc or Cinquè element? Pel·lícules d'acció boges com matxet i eròtica poc comú La Imatge or Saló? I què passa amb excursions estranyament inoblidables Barbarella? Què passa amb tot el catàleg de Hitchcock (una mica de terror, però més thriller / misteri)? Què passa amb Akira Kurosawa, Orson Welles, John Ford, Stanley Kubrick, Woody Allen, Roman Polanski i Ingmar Bergman? Lucas, DePalma, Spielberg, Cameron, Lee, Zemeckis ... No puc escollir una pel·lícula favorita. No puc escollir un director favorit. M’agraden massa les pel·lícules per això.

M'encanten molts d'aquests, també. Què tal el gla cervesa més rossa que heu tastat mai?

Stone Brewing Arrogant Bastard. Una cosa del que imagino que seria llepar-se un gos vell i mullat.

John, moltes gràcies per fer-ho amb mi. Hem d’agafar aquesta beguda alguna vegada.

Tinc una pinta esperant!

 

 

 

Troba en John i els seus mals camins en aquests llocs:

Lloc web de John (Per als seus llibres, blocs, música, art)

John's Amazon Library

 

Click to comment
0 0 vots
Qualificació de l'article
Subscriu-me
Notifica't de
0 Comentaris
Respostes en línia
Veure tots els comentaris

Comentaris de pel·lícules

[Fantastic Fest] 'Infested' està garantit per fer que el públic es retorci, salti i cridi

publicat

on

Infestat

Fa temps que les aranyes eren eficaços per fer que la gent perdés la ment amb por als cinemes. L'última vegada que recordo que era perdre la ment amb suspens va ser amb Aracnofobia. L'últim del director, Sébastien Vaniček crea el mateix cinema d'esdeveniments que Aracnofobia va fer quan es va publicar originalment.

Infestat comença amb uns quants individus al mig del desert buscant aranyes exòtiques sota les roques. Un cop localitzada, l'aranya es porta en un contenidor per ser venuda als col·leccionistes.

Flash a Kaleb, un individu absolutament obsessionat amb les mascotes exòtiques. De fet, té una mini col·lecció il·legal al seu pis. Per descomptat, Kaleb fa de l'aranya del desert una bonica casa petita en una caixa de sabates completa amb peces acollidores perquè l'aranya es relaxi. Per a la seva sorpresa, l'aranya aconsegueix escapar de la caixa. No triga gaire a descobrir que aquesta aranya és mortal i que es reprodueix a un ritme alarmant. Aviat, l'edifici està completament ple d'ells.

Infestat

Ja sabeu aquests petits moments que tots hem tingut amb els insectes no desitjats que entren a casa nostra. Coneixeu aquests instants just abans de colpejar-los amb una escombra o abans de posar-los un got. Aquells petits moments en què de sobte se'ns llancen o decideixen córrer a la velocitat de la llum són el que Infestat ho fa impecablement. Hi ha molts moments en què algú intenta matar-los amb una escombra, només per sorprendre que l'aranya li corre pel braç i sobre la cara o el coll. tremola

Els veïns de l'edifici també estan posats en quarantena per la policia que inicialment creu que hi ha un brot viral a l'edifici. Per tant, aquests desafortunats residents estan atrapats a l'interior amb tones d'aranyes que es mouen lliurement per ventilacions, racons i qualsevol altre lloc que se us pugui imaginar. Hi ha escenes en què pots veure algú al bany rentant-se la cara/les mans i també veus un munt d'aranyes arrossegant-se per la ventilació darrere d'ells. La pel·lícula està plena de grans moments esgarrifosos com aquells que no defalleixen.

El conjunt de personatges és tot genial. Cadascun d'ells es basa perfectament en el drama, la comèdia i el terror i fa que funcioni a cada ritme de la pel·lícula.

La pel·lícula també juga sobre les tensions actuals al món entre els estats policials i les persones que intenten parlar quan necessiten ajuda real. L'arquitectura de rock i un lloc dur de la pel·lícula és un contrast perfecte.

De fet, un cop Kaleb i els seus veïns decideixen que estan tancats a dins, els calfreds i el nombre de cadàvers comencen a augmentar a mesura que les aranyes comencen a créixer i reproduir-se.

Infestat is Aracnofobia coneix una pel·lícula dels germans Safdie com ara Diamants sense tallar. Afegiu moments intensos dels germans Safdie plens de personatges que parlen entre ells i criden en converses ràpides i que indueixen ansietat a un entorn esgarrifós ple d'aranyes mortals que s'arrosseguen per tota la gent i ja teniu Infestat.

Infestat és inquietant i bull amb terrors que mosseguen les ungles de segon a segon. Aquest és el moment més espantós que probablement passaràs a una sala de cinema durant molt de temps. Si no teníeu aracnofòbia abans de veure Infested, ho fareu després.

Seguir llegint

Notícies

Llegenda urbana: una retrospectiva del 25è aniversari

publicat

on

Per Silvio.

Els anys 90 van ser sinònims del renaixement de les pel·lícules slasher, amb molts que van sortir a la vora del Cridarl'èxit de canvi de gènere. Llegenda urbana va ser una d'aquestes pel·lícules que es va incloure a la categoria "Scream rip-off", però ràpidament va assolir el seu propi estatus llegendari, guanyant una gran popularitat a causa de les seves assassines sombríes i l'atmosfera innegablement inquietant. Ara, 25 anys després del seu llançament original, Llegenda urbana encara se sent tan esgarrifós i emocionant com llavors.

Uneix-te a mi per reviure algunes de les coses clau que el van fer tan especial: des de la seva fantàstica obertura i els seus personatges fins a les seves morts úniques i les llegendes en què es van inspirar. Celebrem els 25 anys d'una pel·lícula estimada que segurament figurarà a la llista de visualització habitual de qualsevol fan del terror.

Espais en blanc al plató amb Leto i Rosenbaum

El clàssic slasher de 1998 va ser dirigit per un director jove i emergent Jamie Blanks, només tenia 26 anys en aquell moment. Què feia als 26 anys? Encara visc amb els meus pares! Blanks originalment tenia els ulls posats Sé el que vau fer l'estiu passat i fins i tot va dirigir un petit tràiler simulat, però finalment Jim Gillespie ja havia estat contractat per a la feina.

Per a molts, inclòs el director, s'ha d'haver sentit com el destí com Wes Craven i Cridar No em podia imaginar l'emoció i el to Llegenda urbana ser 'capturat' de la mateixa manera si fos un altre director. Blanks va triar un estil menys visceral i un enfocament més silenciós que va portar el tard Silvio Hortala idea i la va traduir d'una manera que anima el públic a utilitzar la seva imaginació, que va funcionar molt bé i, d'alguna manera, reflecteix la incertesa i el desconegut de qualsevol llegenda urbana real.

L'assassí colpeja

La pel·lícula es va ambientar originalment durant l'hivern, d'aquí l'acollidor vestit de parka de l'assassí, però els canvis de producció van alterar l'entorn estacional. En última instància, es va mantenir la disfressa i, tot i que el disseny és extremadament senzill, hi havia alguna cosa encantadora i accessible en el seu aspecte. Slasher: Partit culpable, segurament s'ha d'haver inspirat en això, ja que el seu assassí portava el mateix estil parka. No obstant això, estava molt humit i llis amb la sang de cada víctima... un bon toc afegit.

El guió d'Horta també era una mica diferent. Sobretot, el final va ser lleugerament alterat: presentava una altra mort i cap aparició de Brenda. En canvi, el nou grup d'estudiants "estranys" és introduït per Reese. Un cop una d'elles, Jenny, està sola, la seva mà enguantada li tapa la boca. Una destral s'aixeca a l'aire i després es colpeja, tallant a negre.

Nkk
Michelle Mancini (Natasha Gregson Wagner)

Urban Legend comença d'una manera visualment sorprenent i inquietant i, com Cridar, la seva seqüència inicial va ser important per marcar el to i va apropar el terror de manera personalitzada, jugant amb la idea de contes folklòrics de dones aïllades i claustrofòbia. Però, en lloc d'una noia sola a casa que es prepara per veure una pel·lícula, és una noia que condueix sola en condicions aptes per a qualsevol horror.

La fantasiosa partitura de Christopher Young ens instal·la en el que serà una pel·lícula fosca i atmosfèrica, una que està immersa en la por i la grandesa. Ràpidament ens presentem a Michelle Mancini, una noia despreocupada que condueix cap a casa amb el seu SUV una nit humida cantant a Bonnie Tyler... les paraules "girar" s'utilitzen intel·ligentment com a prefiguració violenta. Aviat descobreix que té poca gasolina i es veu obligada a aturar-se en una benzinera desolada, amb un assistent esgarrifós, és clar. Mentre omple el seu cotxe, l'assistent nota alguna cosa estranya i aconsegueix persuadir-la perquè entri, amb l'excusa que la seva targeta de crèdit no funciona. Està clar que la Michelle és cautelosa i en adonar-se que l'assistent va mentir, corre, tement per la seva vida. La ironia de fugir de la seguretat a les urpes del perill és realment espantosa.

Brad Dourif com a Michael McDonnell

No oblidem les esgarrifoses paraules que es van cridar des de les profunditats de la panxa de l'assistent quan finalment aconsegueix alliberar-les del seu tartamudeig... “hi ha algú al seient del darrere!”, una frase tan icònica com qualsevol dels diàlegs memorables de Dourif i que envia veritables calfreds. per la columna vertebral. Mentre Michelle fuig amb el seu cotxe per les carreteres solitàries amb aigua de llàgrimes, la pluja caient sobre ella, els trons aplaudint, es veu una figura aixecant-se darrere d'ella en la foscor i llamps estrobossants. Amb un ràpid cop d'una destral, Michelle és decapitada, enviant la fulla xocant per la finestra, amb carn, sang i cabell a la punta. La imatge s'esvaeix, la destral s'esvaeix de la vista i només queda una finestra trencada. La seqüència inicial juga amb aquest sentit del desconegut on no saps ben bé quan l'assassí colpejarà i de quina manera... i quan ho fan és gloriosament macabre i inquietant. És una delícia per als aficionats a la cinematografia i també als gorehounds de la vora del seient. L'obertura original d'Horta va ser una mica més macabra i va implicar que el cap de Michelle va girar cap a la càmera fins que la seva boca va omplir la pantalla i després l'escena va passar a la Natalie badallant, sortint de la seva boca.

Natalie (Alicia Witt) i Paul (Jared Leto)

Ambientada a Pendleton, una gran universitat de Nova Anglaterra que és tot un personatge imponent en si mateix, la història segueix a la "última noia" d'Alicia Witt, Natalie Simon, que es veu immersa en la matanza d'un assassí sàdic de temàtica folklòrica... i per empitjorar les coses, no. un sembla creure-la. A Natalie s'uneix l'enigmàtic periodista Paul, interpretat per Jared Leto (que sembla negar qualsevol coneixement de la pel·lícula) per investigar els assassinats, que coincideixen amb el 25è aniversari de la massacre del dormitori de Stanley Hall. Al costat de l'aterrador viatge hi ha els seus amics, un grup perfectament seleccionat que reflecteix certs estereotips de terror... Brenda, la bestiola lleial i bulliciosa de Natalie, Damon, el bromista incessant amb les puntes glaçades, Sasha, la presentadora de programes de ràdio de consells sexuals cachonda i Parker, la seva xicot de fraternitat.

Danielle Harris com a Tosh

La majoria d'aquests personatges es troben amb la seva mort de manera creativa, tot amb el MO d'una llegenda urbana, és clar. Damon és el primer a sortir, i després d'una escena francament hilarant on el tema Dawson's Creek de Joshua Jackson sona accidentalment a la ràdio, Damon pràcticament atrau Natalie al bosc amb una falsa història de sanglots sobre tenir una exnòvia que va morir amb l'esperança d'arribar-hi. una mica d'afecte d'ella. Això falla i en Damon aviat aconsegueix el seu ascens i és penjat d'un arbre sobre el cotxe de la Natalie en una versió de la llegenda de "The Hook". Les puntes de les seves sabates es rasquen al sostre mentre Damon s'aferra desesperadament a la vida. Mentre la Natalie condueix cap a l'assassí, Damon és aixecat a l'aire i troba el seu final. El següent és Tosh, la companya de pis maníaco-depressiva extremadament gòtica i extremadament excitada de la Natalie que se sap que es connecta amb molts nois al campus. Els crits de Tosh es confonen amb passió, ja que és coneguda per tenir sexe desenfrenat i fort amb desconeguts i després d'haver estat renyada abans, Natalie no encén els llums. En canvi, es posa els auriculars i se'n va al llit mentre l'assassí l'estrangula fins a la mort. La Natalie s'aixeca al matí davant del cos fred i mort de Tosh, amb els canells tallats i "No estàs content de no haver encendre la llum?" escrit amb la seva sang a la paret, també el nom d'aquesta llegenda en particular. Blanks dirigeix ​​aquestes escenes de manera meravellosa, utilitzant majoritàriament violència implícita en lloc de gore total, que s'adapta perfectament al to de la pel·lícula i als assassinats. La mort de Damon, per exemple, podria haver estat més dura i més bàrbara si presentava el trencament del seu coll quan el cotxe s'atura sobtadament, però la seva mort real es produeix fora de la pantalla. A la majoria de les pel·lícules de slasher, demanarias per veure'n més, però a Urban Legend tot sembla bé.

Hootie es posa al microones

El degà de la universitat és el següent per conèixer l'assassí, en una llegenda que replica "El lladre de cotxes que talla el turmell" o "L'home sota el cotxe". Per descomptat, té els tendons del turmell oberts i cau sobre una barrera de puntes de pneumàtics. Ha arribat l'hora de morir el noi de la fraternitat i Parker sens dubte ho aconsegueix d'una manera interessant que barreja 3 o 4 llegendes en una sola. En una festa de germanor, Parker rep una trucada i al final del telèfon hi ha una veu misteriosa que li diu que morirà... et sona familiar? La veu se'n burla, tot i que Parker creu que només Damon intenta espantar-lo fent servir la llegenda de "La mainadera i l'home de dalt", però l'assassí està utilitzant realment la llegenda de "La mascota al microones" i ha fregit el gos de Parker Hootie al microones, la qual cosa resulta. en una explosió sagnant i crua de carn de gos.

La mort definitiva de Parker, però, es presenta en la forma de la llegenda de "Pop Rocks And Coke" i l'assassí ho neteja amb una gran ajuda de Draino per acabar amb ell. Sasha mor poc després en un gir a la llegenda del 'Love Rollercoaster Scream', mentre el seu atac i els seus crits moribunds s'emeten en directe a l'aire, que tots els assistents a la festa assumeixen que és una broma de la massacre de l'aniversari de Stanley Hall. Abans de la seva mort, s'acosta a la festa on un noi li parla de la cançó 'Love Rollercoaster', que es diu que inclou un autèntic crit d'una víctima d'assassinat.

Reese (Loretta Devine) amb l'emblema de Pendleton

A més de tenir morts creatives i divertides amb una mica de matisos, Urban Legend inclou un munt d'estrelles de terror, referències i ous de Pasqua. El professor Wexler és interpretat per la llegenda del terror Robert Englund. El cognom de Michelle és Mancini, per descomptat en referència al creador de Child's Play, Don Mancini. L'encarregat de la benzinera, Michael McDonnell, és interpretat pel mateix Chucky Brad Dourif. Tant Joshua Jackson com Rebecca Gayheart hi eren crit 2 i el cognom de Brenda del personatge de Gayheart és Bates, després de Norman Bates.

Tosh és interpretat per la reina dels crits Danielle Harris, coneguda per interpretar a Jamie Lloyd a Halloween 4 i 5 i fins i tot l'esgarrifós conserge va jugar a Three Finger a la primera pel·lícula Wrong Turn... i si vols un dels millors ous de Pasqua del terror, el lema de Pendleton diu "Amicum Optimum Factum", que es tradueix com "el millor amic ho va fer". Parlant d'això...

La noia de la cinta

La revelació de l'assassí és una de les meves preferides en qualsevol pel·lícula slasher. Tenint lloc a l'abandonat Stanley Hall, ara una casa dels horrors on s'han exposat els cossos de les víctimes, Natalie aviat descobreix el cos de Brenda estirat en un llit. Mentre s'allunya desconcertada, la Brenda s'aixeca darrere d'ella, li clava una a la mandíbula i somriu com un psicòpata desquitjat. Quan la Natalie es desperta, l'assassí emergeix a través de la seva visió borrosa, treu el capó i Brenda diu: "Ja tinc!".

El final es desenvolupa de manera tan maniàtica com es podria esperar amb una Brenda adequadament trastornada que revela que un temps abans Natalie i Michelle havien causat la mort de la seva estimada i promès de secundària quan van decidir conduir sense els fars encesos i provar el "High". La llegenda de Beam Gang Initiation, que és quan qualsevol cotxe que torna a enlluernar els llums és perseguit i assassinat. Només amb la intenció de fer una broma al noi, la Natalie i la Michelle el van matar accidentalment, destrossant Brenda i el seu seny en trossos.

La pel·lícula arriba al punt culminant amb Brenda apareixent a la part posterior del cotxe de Paul amb una destral i després d'una breu baralla, coets per la finestra i cap a un riu, que mai més es veuran... però, per descomptat, se la veu una vegada més, i en una meravellosa escena final que veu a Brenda viva i sana, apareix amb un nou grup d'estudiants amb una cinta al coll. Aquest nou aspecte interessant es va inspirar en el conte/llegenda de 'La noia amb la cinta verda', bàsicament la història d'una noia el cap de la qual es mantenia enganxat al seu cos mitjançant una cinta. Podríeu veure això com Brenda una mica reformada i la cinta que la representa mantenint-se unida... o és un zombi sense cap. Sigui com sigui, en realitat és una conclusió força única i satisfactòria i, juntament amb la seva autèntica bogeria, fa de Brenda una de les meves assassines preferides.

Robert Englund com el professor Wexler

El repartiment és estel·lar, amb moltes llegendes i futures estrelles destacades i, com a testimoni del guió ben escrit i ajustat de Silvio Horta, tens prou del que tracta cada personatge abans de ser assassinat. Englund supura maldat i es llisca per cada escena amb un brillant resplendor als ulls. Joshua Jackson interpreta l'idiota perfecte i dóna a la pel·lícula el seu relleu còmic, en particular, brilla a la famosa escena del pop rock on sembla que s'ho va passar molt bé fent convulsions a terra. Gayheart és potser l'estrella del programa tant com a millor amiga devota com a assassí boig, especialment durant els seus darrers monòlegs on aconsegueix mastegar el paisatge i posar aquest vigor addicional al seu personatge.

És en aquells moments en què Brenda passa de maníaca a una closca torturada carregada de dolor on realment pots creure-la com una dona a la qual li han arrencat l'ànima i substituïda per ràbia. I no oblidem la incomparable Loretta Devine com a Reese Wilson, l'arma daurada i fan acèrrim de la pel·lícula Blaxpoitation Coffy. La podríeu veure com la Dewey d'Urban Legend, senzillament adorable i una mica maldestra, però la seva actitud ardent fa que Reese sigui el seu propi personatge poderós.

Brenda (Rebecca Gayheart) i Natalie (Alicia Witt)

La pel·lícula és siniestra i premonitoria i té realment una de les atmosferes més fosques de qualsevol slasher, però també se sent molt reconfortant amb la seva pura nostàlgia dels anys 90. Fins i tot l'arquitectura neogòtica i les escenografies et fan sentir com si vols arrossegar-te a la pantalla, però potser sóc jo perquè m'atreu la televisió i el cinema que inclou grans universitats i fins i tot simplement l'entorn universitari. Hi ha alguna cosa encantadora però esgarrifosa en ells, que en Llegenda urbanaEl cas de 's afegeix realment al misteri i a l'aura general. Et sents com un peix petit en un mar immens, però quan arriba l'assassí, aquestes parets es tanquen i et quedes atrapat. Hi ha per tot arreu per córrer però no on amagar-se i aquesta va ser sens dubte una opció perfecta per a una pel·lícula slasher amb un gran modus operandi. Els exploradors d'ubicacions van aconseguir l'or i van triar l'escenari adequat, un que va convertir una premissa senzilla en alguna cosa molt més gran... i, curiosament, Joshua Jackson també va filmar la pel·lícula The Skulls allà.

like Cridar, Llegenda urbana va reverenciar l'horror a la seva manera i és una carta d'amor al gènere. Veritablement una pel·lícula de terror feta per als fanàtics del terror. Ho va fer per la misteriosa possibilitat desconeguda i brutal de les llegendes urbanes com va fer Scream per a les pel·lícules i els fandoms. Tots dos temes estan arrelats en la inspiració, el desconegut i el que podria convertir-se en una realitat espantosa si es donava vida. En aquell moment era molt fresc i tenia el geni de jugar amb aquelles pors que tots teníem en la nostra joventut. Tothom coneixia una llegenda urbana i cada poble en tenia una de profunda en la seva història. T'has sentit connectat a l'instant amb els seus temes i atret a la seva història, cosa que fa que Urban Legend sigui molt més que "un altre clon de Scream". Té el seu propi llegat perdurable, que, sincerament, espero que puguem visitar de nou en el futur.

Sembla una bogeria pensar que aquesta pel·lícula té 25 anys, però és així. D'aquí a 25 anys més, encara mirarem enrere això amb afecte. Com diu la dita... no els fan com abans.

Seguir llegint

Notícies

El tràiler de "House of Dolls" presenta un nou Masked-Slasher mortal

publicat

on

Nines

Un altre slasher es dirigeix ​​cap al nostre camí i, com tots els slashers, a iHorror ens hem interessat. Casa de les nines compta amb un slasher que porta una màscara completa amb tacs que surten per tot arreu. Per descomptat, apareix la imatge Hellraiser Pinhead, però en un escenari molt diferent.

La sinopsi de Casa de nines va així:

Una reunió familiar es torna mortal quan tres germanes separades tornen a casa per complir els darrers desitjos del seu pare i recollir una herència. La trampa és que hauran de treballar junts per resoldre un trencaclosques que els portarà a una fortuna amagada dins d'una casa de nines gegant. Però aviat cauen presa d'un maniàtic que porta un ganivet amb plans propis.

Nines

La pel·lícula està protagonitzada per Dee Wallace, Meeko Gattuso i Stephanie Troyak en una pel·lícula dirigida per Juan Salas.

Casa de nines arriba a VOD el 3 d'octubre.

Seguir llegint